Ostatní
25. 07. 2024
Letní osvěžení: Naše 4 oblíbené drinky s bublinami!
Peťa Říhová
27. 06. 2024
Dnes jsme si pro vás ve spolupráci s Alenkou Kolaříkovou, autorkou božských kuchařek, připravili recept na koláč s náplní z máslového pórku a marcarpone. Skvěle si tento koláč ...
Dnes jsme si pro vás ve spolupráci s Alenkou Kolaříkovou, autorkou božských kuchařek, připravili recept na koláč s náplní z máslového pórku a marcarpone. Skvěle si tento koláč vychutnáte se sklenkou Chardonnay, nejlépe z ročníku 2022. Níže naleznete soupis ingrediencí, které budete potřebovat na těsto a náplň koláče.
Všechny suroviny na těsto zpracujte co nejrychleji, aby se co nejméně ohřálo. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu odpočinout do lednice.
Odpočinuté těsto vyválejte na pomoučenou pracovní plochu. Natlačte do pečící formy ve tvaru srdce.
Pórek nakrájejte na silnější špalíčky a opečte na kousku másla. Dochuťte uzenou solí a čerstvě nadrceným červeným pepřem.
K pórku přidejte ještě trošku kvalitního olivového oleje.
Mezitím co se pórek opéká připravte si náplň z mascarpone. Ochuťte mascarpone čerstvě nadrceným červeným pepřem a uzenou solí. Přidejte většinu nastrouhaného sýra. Trochu nastrouhaného sýra si nechte na posypání koláče předtím než půjdete do trouby.
Na těsto navrstvěte náplň a do ní zatlačte kousky pórku na másle. Zasypejte zbytkem strouhaného sýra. Pečte v troubě předehřáté na 190°C, přibližně půl hodiny.